Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. január 7., kedd

Bio élelmiszerekkel indítja az Aldi 2020-at is

Az Aldi német diszkont élelmiszerlánc sokat tesz azért, hogy a bio élelmiszerek növekvő választékban, jó minőségben és elérhető áron megvásárolhatók legyenek a magyar fogyasztóknak is. 

Évek óta a karácsonyi és újévi ünnepek után hagyomány, hogy bio élelmiszerek nagy számban szerepelnek a januári akciós újságban. Így van ez 2020-ban is.

A friss bio sárgarépa és bio narancs mellett bio fagyasztott zöldségek közül három féle is szerepel a heti akcióban, ezek a termékek egyébként a lánc állandó kínálatában megtalálhatók. Fagyasztott bio gyümölcsök és aszalt bio gyümölcsök csak az akció keretében érhetők el a készlet erejéig.

Sokféle feldolgozatlan és feldolgozott gabona és gabonakészítmény mellett tejtermékek is vásárolhatók.

A közel 70 bio termék között - felmérésünk szerint - sajnos csak egy magyar termék, a Bio UHT tej szerepel. Ami egyébként állandó termék.

A szűk magyar kínálatra részben az a magyarázat, hogy a Magyarországon megtermelt agrártermékeknek csak a 2 százaléka rendelkezik bio minősítéssel. Miközben Ausztriában az aránya 20 százalék felett van.


Aldi bio elelmiszerek - akcios ujsag - 2020 januar