Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. január 28., kedd

Csak a férfiak harmada eszik naponta friss gyümölcsöt Magyarországon

Friss gyümölcsök fogyasztása - naponta - Európai Unió, 2017


A WHO, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete naponta LEGALÁBB 400 g gyümölcs és zöldség fogyasztását javasolja, azaz minimális mintegy fél kilogrammot. 

Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala összegyűjtötte a tagországokból a gyümölcsfogyasztási gyakoriságokat nemek szerint.

A Foodmonitor.hu pedig feldolgozta az adatokat. Megmutatjuk, milyen összefüggéseket találtunk.

A férfiak között minden EU országban kevesebben fogyasztanak naponta legalább 1x friss gyümölcsöt, mint a nők. 

Az unió átlaga szerint a férfiak 59 százaléka napi gyümölcsevő, a nőknek pedig a 69 százaléka. A különbség jelentős, +10 százalékpont a nők javára.

A legtöbb férfi Olaszországban (82%) és Portugáliában (78%) eszik rendszeresen, naponta friss gyümölcsöt.

A legkevesebb férfi Magyarországon (34%), Bulgáriában (34%) és Lettországban (31%) eszik napi szinten gyümölcsöt. Azaz ebben a három országban a férfiaknak csak a harmada fogyasztja ezeket a terményeket.

A nők és a férfiak között a legkisebb a különbség Észak-Macedóniában (3%P) és Litvániában (4%P).

A nemek között napi gyümölcsevésben a legnagyobb az eltérés Finnországban (21%P) és Észtországban (18%P) a nők javára.

Magyarországon a nők 45 százaléka eszik naponta legalább egyszer gyümölcsöt. A férfiak között 11 százalékponttal kevesebben vannak a rendszeres gyümölcsevők (34%).