Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. január 29., szerda

Mitől arany színű a mazsola?

A mazsola nem más mint aszalt szőlő. Aszalás közben a gyümölcsök jellemzően bebarnulnak, oxidálódnak. A természetes módon aszalt mazsola ezért sötét színű. 

A szőlő eredeti világos színe aszalás közben úgy maradhat meg, ha az oxidációs folyamatot kémia úton, vegyi anyaggal befolyásolják. Ha a szőlőt-mazsolát antioxidáns anyaggal, általában kén-dioxiddal kezelik.

A sárga színű mazsola ezért biztosan nem csak természetes anyagokat tartalmaz. Amit az összetevők között fel kell tüntetni. Ahogy az alábbi arany mazsolák csomagolásain is olvasható.

Összetevők: mazsola, napraforgó olaj.

Összetevők: mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid).Összetevő: mazsola.

Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%.