A mazsola nem más mint aszalt szőlő. Aszalás közben a gyümölcsök jellemzően bebarnulnak, oxidálódnak. A természetes módon aszalt mazsola ezért sötét színű.
A szőlő eredeti világos színe aszalás közben úgy maradhat meg, ha az oxidációs folyamatot kémia úton, vegyi anyaggal befolyásolják. Ha a szőlőt-mazsolát antioxidáns anyaggal, általában kén-dioxiddal kezelik.
A sárga színű mazsola ezért biztosan nem csak természetes anyagokat tartalmaz. Amit az összetevők között fel kell tüntetni. Ahogy az alábbi arany mazsolák csomagolásain is olvasható.
 |
Összetevők: mazsola, napraforgó olaj. |
 |
Összetevők: mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid).
|
 |
Összetevő: mazsola. |
 |
Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%. |