Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. február 5., szerda

A gyümölcsöket általában nem-optimálisan-éretten vásároljuk?

"A gyümölcsök legfinomabb zamata az optimális érettségi fok elérésekor bontakozik ki." Ekkor van tökéletes minőségük. - Írja az Aldi a honlapján az Iss reif! Nekünk érett! termékeinél. 

Az Iss reif! pontos magyar fordítása: Edd éretten! Ettől eltérő értelmezésben vezették be a márkát itthon magyarul. A Nekünk érett! változat némileg más üzenettel rendelkezik.

Az Iss reif! termékcsalád bevezetése lényegében annak a ténynek az elismerése a kereskedő részéről, hogy a gyümölcsök jellemzően nem optimálisan érett formában érkeznek az üzletekbe.

Ami különös hangsúly kap annak a gondolatnak a jegyében, amit a lánc ugyanott kiemel: "A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges ételeknek nemcsak egészségesnek, de finomnak is kell lenniük." Hiszen igazán finom csak egy érett gyümölcs lehet.