Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. február 19., szerda

A Nestlé figyelmébe: a friss, nem-feldolgozott élelmiszerek kevesebb csomagolóanyagot igényelnek


A friss, nem-feldolgozott élelmiszerek növelése az étrendünkben az egyik legegyszerűbb megoldást jelentheti arra a jelentős problémára, amit a Nestlé a sajtóközleményében beismert. Ugyanis a friss, nem-feldolgozott élelmiszerek kevesebb csomagolóanyagot igényelnek. Emellett az egészségünk és a környezetünk megőrzését is jobban segítik. 

A Nestlé sajtóközleményben tette nyilvánossá:
"Jelenleg az élelmiszerekkel érintkező műanyag csomagolást rendkívül nehéz újrahasznosítani, ráadásul az újrahasznosítással előállított, magas minőségű műanyagokból rendkívül szűk a kínálat."

A közleményben a Nestlé célkitűzése, hogy
"áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését."

Továbbá a cég közli, hogy
"a 2018-as vállalását - miszerint a felhasznált csomagolóanyagainak 100%-a 2025-re újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz - azzal egészítette ki, hogy 2025-ig egyharmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását, összefog másokkal a körkörös gazdaság előmozdítására, és törekszik az óceánokban, tavakban és folyókban található műanyaghulladék felszámolására."

Valamint nyilatkozza:
"Határozott lépéseket teszünk azért, hogy szélesebb piacot teremtsünk a magas minőségű, élelmiszerrel érintkező újrahasznosított műanyagok számára és előmozdítsuk a csomagolóanyag-iparban végzett innovációt."

Mi a legszembetűnőbb a Nestlé sajtóközleményében? 

Az egész anyagban egy mondat sincs arról, hogy a cég arra törekedne: a csomagolóanyag-felhasználását csökkentse. Sőt, inkább úgy tűnik, hogy a bővítés, de legalábbis a jelenlegi méretek fenntartása szerepel a középtávú terveiben.

Forrás:
www.nestle.hu/media/pressreleases/allpressreleases/a-muanyagok-korforgasos-gazdasaganak-megteremtese