Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. február 13., csütörtök

A teljes kiőrlésű, ami valójában csak részben az

Ezzel a bejegyzéssel mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy mielőtt dönt egy termék megvásárlásáról vagy elfogyasztásáról - feltétlenül olvassa el hátul az apróbetűs összetevők részt. 

A Győri Édes Teljes kiőrlésű, mézes csomagolásának arculata sokkal értékesebbnek mutatja a terméket, mint amilyen az valójában.

A címoldalon lévő teljes kiőrlésű szövegből azt gondolhatnánk, hogy a termék kizárólag vagy nagyrészt ilyen lisztből készül.

A csomagolás hátoldalán megtaláljuk a termék pontos megnevezését meg az összetevőket - és nagyot csalódunk.

Omlós, mézes keksz. - Ez a termék megnevezése.
A mézen kívül nem utalva másik összetevőre.

A főoldalon a termék legfontosabb alapanyagként megnevezett teljes kiőrlésről pedig kiderül, hogy csupán az ötödét teszi ki az összetevőknek.

A méz aránya pedig csak 3,5 százalék.
A nem kiemelt cukor ennél sokkal nagyobb mennyiségben van a termékben. Aránya 4 és 20 százalék között lehet.


Összetevők: Búzaliszt (46%), Teljes kiőrlésű búzaliszt (20%), Cukor, Növényi olajok (repce, pálma), Méz (3,5%), Sovány tejpor, Tojáspor, Emulgeálószer (szójalecitin), Étkezési só, Térfogatnövelőszer (nátrium-karbonátok), Természetes aromák.