Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. február 26., szerda

Mire figyeljünk fagylaltok vásárlásánál?



A NÉBIH (Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal) balatoni fagylaltozókat és fagylaltokat vizsgált a nyáron. A tapasztalataikat összesítve a jól működő fagylaltozókkal szembeni elvárásokat tették közzé. 
  • a tégelyekben a fagylalt nincs feltornyozva és nem ér a hűtőtartomány fölé, ha láthatóan nem olvadt, és nem folyik, a nap nem süti;
  • a fagylaltadagolót minden gombóc után leöblítik, vagy minden tégelyben külön adagoló áll rendelkezésre;
  • az adagolókanalat nem szivacsra vagy mosogatórongyra ütögetéssel víztelenítik;
  • a tölcsért védik a portól, szennyeződéstől, és kiszolgáláskor szalvétával adják át a vásárlónak;
  • kiszolgáláskor ügyelnek a pénz és a fagylalt elkülönített kezelésére;
  • a fagylaltban nincsenek jégdarabok, és láthatóan jó állagú, nem olvadt;
  • a pultban van és látható a hőmérő, és a hőmérséklete nem emelkedett -8°C fölé.

Forrás: NÉBIH