Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. március 5., csütörtök

Az Ikea hozzájárul, hogy a magyar fogyasztók több zöldséget egyenek

Friss zöldség helyett krumplit esznek a magyar fogyasztók  címmel egy hónappal ezelőtt írtunk itt egy bejegyzést

Abban arról számoltunk be, hogy az Eurostat - az EU statisztikai hivatala - összegyűjtötte a tagországokból a zöldségfogyasztási gyakoriságokat nemek szerint.

A kutatás eredménye alapján Magyarországon a nők 33 százaléka eszik naponta legalább egyszer zöldséget - azaz csak minden harmadik nő. A férfiak között 6 százalékponttal kevesebben (csak 27%) vannak a rendszeres zöldségevők.

Ma az Ikeában jártunk, és megnéztük az éttermét, milyen ajánlatuk van az éhes vásárlóiknak. Jó hírünk van: a nemzetközi cég fontosnak tartja, hogy a látogatói tányérjaira párolt zöldségek is kerüljenek.

A főételek eheti kínálatában van brokkoli, zöldséges burgonyamedál, paradicsomos spenót, párolt zöldborsó.

És a gyerekeknek készült mindkét ajánlatban a burgonya mellett vannak egyrészt friss, másrészt párolt zöldségek.


Ikea főételek - felnőtteknek


Ikea főételek - gyereknek