Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. március 23., hétfő

Miért együnk kevesebb húst ritkábban?

Miért együnk kevesebb húst ritkábban?


Kapitán Mária M. Kir. Gazd. tanárnő, a Komáromi Háziasszonyképző igazgatója szerzői magánkiadásban jelentette meg A család élelmezése címmel könyvét 1941-ben. 

Ebben a művében arról ír, hogy a húst a legtöbben a legfontosabb, naponta szükséges élelmiszernek tartják. Majd így folytatja:

"A mai orvosi tudomány megállapítása folytán azonban, a sok húsevés nem egészséges, sőt ajánlatos teljesen hústalan napok tartása is.

Az állandó húsfogyasztás következményei:
  • sok salakanyag rakódik le a testben, mely kóros állapotokat és különféle megbetegedéseket okoz (reuma, köszvény, vesebajok, érelmeszesedés, idegesség). 
  • A gyomor nem győzi hosszabb ideig a húsok állandó feldolgozását, 
  • a vesék sem a bomlási termékek kiküszöbölését. 
  • Igen gyakran úgy a gyomor, mint a vesék megbetegedését okozza és külön munkát ró a szervezetre. 
  • Azonkívül a húsnak vérnyomás fokozó és savképző hatása is van. 
Elegendő naponta 8-10 deka hús fogyasztása."