Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. március 4., szerda

Miért fontos, hogy ne későn vacsorázzunk?

Miért fontos, hogy ne későn vacsorázzunk?


A táplálkozásról írt egy vékony könyvecskét Szőllősy Lajos Dr. - m. kir. egészségügyi főtanácsos, a m. kir. posta b. b. int. belgyógyász vezető szakorvosa 1929-ben az érdeklődő polgároknak. 

A vacsora időpontja is sorra kerül a témák között. Még pedig azzal kapcsolatban, miért káros az a szokás, ha a nap utolsó étkezése közel kerül a lefekvéshez és az elalváshoz.

Felhívja a figyelmet ezzel kapcsolatban:
"minálunk a legtöbb ember még befejezetlen gyomor-bélemésztésssel alszik el. Már pedig az alvásban az emésztőrendszerünk munkája is részt vesz, s így áll elő az a helyzet, hogy a kettő közül valamelyik szenved: vagy az alvás, vagy a tápanyagok feldolgozása."

Javaslata is van a probléma megoldására:
A vacsora után jöjjön "a színház, vagy a klub, vagy egyéb szórakozás, úgy hogy mire lefekvésre kerül a sor, a gyomor és belek már eleget tettek kötelességüknek." 


Forrás: Szőllősy Lajos Dr.: A táplálkozás, 1929