Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.
2020. március 20., péntek
Miért kell naponta ennünk gyümölcsöt?
Kapitán Mária M. Kir. Gazd. tanárnő, a Komáromi Háziasszonyképző igazgatója szerzői magánkiadásban jelentette meg A család élelmezése címmel könyvét 1941-ben.
Ebben a művében arról ír, hogy együnk minél több gyümölcsöt, egyetlen nap se hiányozzon a gyümölcs asztalunkról valamilyen formában. Majd így folytatja:
"A gyümölcsök legnagyobb része gazdag cukorban, ezenkívül fehérjét, szénhidrátot, vizet, némelyike zsiros anyagot is tartalmaz, de legértékesebb részei a tápsók, a vitaminok, íz, aromaanyagok, továbbá savak"
"Legegészségesebb és legértékesebb a friss gyümölcs.
Leggazdagabb íz-, zamat- és tápanyagokban a teljesen érett gyümölcs.
A gyümölcsnek a héja alatt van a legtöbb tápsó és vitamin, tehát együk hámozatlanul a gyümölcsöt, de megmosva."