Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. március 9., hétfő

Prémium joghurt, ami csak részben az

Újdonságot hozott a Danone az élelmiszerpolcokra. Az új joghurtja három rétegből áll: két réteg gyümölcskészítmény öleli a középen lévő joghurtkrémet. A termék Spanyolországban készült. 

Gyönyörű a csomagolása - képben, színben és anyagában is.

Persze egy prémiumjoghurt igazán megérdemelné, hogy üvegbe töltsék és abban hozzák forgalomba. Helyette csak egy szép formájú és jó anyagú műanyagcsészéből kanalazhatjuk a tejterméket.

Kétféle ízben kapható:
  • Joghurtdesszert maracuja és ananászízű öntettel 
  • Joghurtdesszert alma, füge- és fahéjízű öntettel 
A megjelenés és a név alapján igazi természetes csúcsterméket várunk. Az összetevőket elolvasva csalódunk, és nem értjük, egy prémiumjoghurtban mit keres: sovány tejpor, keményítő, sűrítőanyagok és színezőanyag.

ÖSSZETEVŐK 1.
  • Joghurt 70 % ( tej, tejszín, cukor, sovány tejpor, élő joghurtkultúra), 
  • cukor, 
  • ananász 7,9 %, 
  • ivóvíz, 
  • maracujalé ( sűrítményből) 3,4 %, 
  • glükóz-fruktóz szörp, 
  • maracujapüré ( sűrítményből) 1,4 %, 
  • módosított keményítő, 
  • aromák, 
  • sűrítőanyagok ( karragén, pektin, guargumi), 
  • savanyúságot szabályozó anyagok ( citromsav, nátrium-citrát), 
  • színanyag ( béta-karotin).

ÖSSZETEVŐK 2.
  • Joghurt 70 % ( tej, tejszín, cukor, sovány tejpor, élő joghurtkultúra), 
  • ivóvíz, 
  • cukor, 
  • alma 5,4 %, 
  • glükóz-fruktóz szörp, 
  • füge 0,7 %, 
  • fahéj 0,03%, 
  • módosított keményítő
  • karamel ( cukor, ivóvíz), 
  • karamellizált cukor szirup, 
  • fahéj, 
  • sűrítőanyagok (pektin, guargumi), 
  • savanyúságot szabályozó anyagok (citromsav, nátrium-citrát, kalcium-citrát)
  • epermagok, 
  • aromák.


Oikos Joghurtdesszert maracuja és ananászízű öntettel 


Oikos Joghurtdesszert alma, füge- és fahéjízű öntettel