Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. március 6., péntek

Újra kapható kezeletlen héjú citrom - nem csak szakboltban

Az elmúlt évtizedekben az élelmiszerláncokban a kezelt héjú citrusfélék foglalták el a polcokat. Sokáig a vásárlók tájékoztatása sem tartozott a kereskedők kötelezettségei közé, hogy felhívják a vegyiveszélyre a fogyasztók figyelmét. 

A jó hír: újra megjelentek a nagyobb láncok kínálatában is a kezeletlen héjú gyümölcsök.

Ami annak az eredménye, hogy a tájékoztatási kötelezettség hatására a fogyasztók egyre inkább elégedetlenek lettek a választékkal. Egyre több vásárló vegyszermentes héjú gyümölcsöket akar vásárolni.

Hiszen az mégiscsak elfogadhatatlan, hogy a házi süteménybe nem kerülhet citromhéj. Mert - mindenekelőtt - a kereskedelem érdekei miatt a citrusféléket tartósítószerekkel kezelik.


Újra kapható kezeletlen héjú citrom - nem csak szakboltban
Citrom héja emberi fogyasztásra is