Foodmonitor.hu - Nézd meg, mit (v)eszel!
A Foodmonitor.hu blogot azért írjuk, hogy segítsünk neked, a tudatos élelmiszer-vásárlónak és tudatos élelmiszer-fogyasztónak, eligazodni az élelmiszerek sokszínű választékában.
Ha feliratkozol a napi hírlevelünkre és megírod nekünk, melyik élelmiszer a kedvenced, az egyik tesztanyagot ingyen megküldjük neked.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. április 2., csütörtök

A minőségmegőrzési idő nem azonos a lejárati idővel

Egy német fogyasztóvédelmi szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a minőségmegőrzési idő lejárata még nem jelenti azt, hogy az élelmiszer nem fogyasztható.

A lejárati dátum több hónappal a minőségmegőrzési időnél hosszabb lehet.

Így például a tojás, a keménysajt vagy a vaj akár 3 héttel a minőségmegőrzési dátum után is fogyasztható lehet.

A tészta, a rizs, a konzervek és a készételek pedig a minőségmegőrzési idő után akár még egy évig is fogyaszthatók.


Infografik: So lange sind Lebensmittel maximal haltbar | Statista Mehr Infografiken finden Sie bei Statista